Vesihuolto toteutettiin vaikeimman jälkeen: porakaivo, ilmastus, kolme suodatinta vastavirtahuuhtelulla, pienpuhdistamo ja saunalle pumppuviemäri

Justiin tähän kohtaan päätettiin tehdä porakaivo, josta johdetaan vesijohto sekä päärakennukseen, että saunamökkiin.Suurenna


Poraaminen alkoi, 10 metriin asti tuli vastaan muuta kuin kalliota. Sen verran meni siis kalliinpaa putkea.Suurenna


Kymmenestä metristä eteenpäin tuli sitten kalliota, mutta vettä ei tullut. Poraus lopetettiin 120 metriin.Suurenna


Muutaman päivän päästä tuli toinen porukka, kaivoon iskettiin sellainen paine, että lähin vesisuoni puhkesi siihen. Vettä pumpattiin vähän toista vuorokautta ja sitten voitiin todeta, että sitä tulee tarpeeksi.


Suurenna


120 metrin porauksesta tulee paljon kivipölyä.


Suurenna


Kaivon yläpäähän tuli vain yksi rengas ja kansi päälle.


Suurenna


Sitten kävi ilmi, että vesi sisältää niin paljon rautaa ja mangaania, että se ei käy talousvedeksi. Ratkaisuksi ongelmaan löytyi asiantuntijoiden opastuksella seuraavaa: ilmastuslaite, joka asennetaan kaivonrenkaaseen sekä kolme vastavirtahuuhtelulla varustettua suodatinta – kaksi päärakennukseen ja yksi saunamökkiin. Vastavirtahuuhtelu tehdään kerran viikossa (pari minuuttia) ja suodattimet vaihdetaan kerran vuodessa.


Suurenna


Jäteveden puhdistukseen valittiin pienpuhdistamo VehoPuts5, joka puhdistaa kaiken niin, että prosessin lopputuloksen (veden) voi laskea maastoon sellaisenaan. Kiinteäksi jäävä jäte keräytyy kompostivalmiiseen pussiin, joka vaihdetaan kolme kertaa vuodessa.


Suurenna


Prosessia ohjaa oikein tietokone, joka koko ajan raportoi puhdistamon toiminnasta. Sen voi häiriötilanteessa panna soittamaan omistajan kännykkään.


Suurenna


Ja sitten vielä viimeinen viritys: koska saunamökki on alempana kuin puhdistamo, täytyi saunan jätevesikaivoon asentaa pumppu, joka työntää jäteveden rinnettä ylöspäin puhdistamoon. Jaaha.


Suurenna


Koko tämä vesisirkus tuli maksamaan 34 000 euroa.


Takaisin